facebookPixel Hoe Lang Is Je Autotheorie Geldig? | Rijschool Hero

Hoe lang is je autotheorie geldig?

Wanneer je geslaagd bent voor het theorie-examen is deze 1,5 jaar geldig. Het theorie-examen heb je nodig om deel te nemen aan het praktijkexamen voor de auto en de tussentijdse toets. Maar wat moet je doen als het theorie-examen verlopen is?

Hoelang is het auto theorie-examen geldig?

Als je eindelijk bent geslaagd voor je theorie-examen is het niet oneindig geldig. De verkeersregels blijven namelijk veranderen. Daardoor veranderen de theorie-examens mee. Het CBR heeft daarom besloten dat het theoriecertificaat 1,5 jaar geldig is zoals we eerder al hebben benoemd. Deze geldigheid van 1,5 jaar gaat in vanaf het moment dat jij bent geslaagd. Haal dus je praktijkexamen voor deze tijd. Anders is de uitslag van je theorie-examen niet meer geldig. Erg zonde dus!

Wat moet ik doen als de geldigheid van mijn theorie-examen afloopt?

Als je theorie-examen verlopen is, moet je hem helaas opnieuw doen. Dit is belangrijk om te weten. Zonder theorie-examen kan je namelijk geen praktijkexamen doen. Gelukkig is het inplannen van een nieuw examen niet lastig. Dit kan je makkelijk regelen op de website van het CBR. Het kan wel zo zijn dat er een lange wachttijd is. Hierdoor duurt het weer langer totdat je eindelijk je rijbewijs hebt.

Let er dus op dat je theorie-examen niet verloopt. Het is zonde om onnodige vertraging op te lopen. Wel kan je 3 maanden voordat je theorie-examen verloopt een nieuw examen maken. Zo hoef je je minder zorgen te maken over vertraging voor je rijbewijs. Waardoor jij je dus gerust kan voorbereiden op het praktijkexamen. Het theorie-examen kost €48 per keer. Het is natuurlijk zonde als je het examen meerdere keren moet afleggen. Zorg daarom dat je op tijd bent!

Theorie-examen inplannen

Het is handig om goed met je rijinstructeur te bespreken wat een realistische planning is. Zo voorkom je dat je theorie-examen verloopt voordat je aan je praktijkexamen begint. Door dit goed te plannen bespaar je kosten. Daarnaast heb je het rijbewijs ook zo snel mogelijk. Heb je veel moeite met het theorie-examen? Maak dan gebruik van een theoriecursus. Een cursus geeft je veel handige tips voor het examen. Ook kan je hiermee vaak oefenexamens maken. Deze examens lijken vaak spreken op de echte. Zo bereid je je goed voor op je theorie-examen!

Wij raden je dus aan om alles goed te plannen. Zo voorkom je dat je theoriecertificaat afloopt. Heb je het idee dat je praktijkexamen nog ver weg is? Probeer dan nog te wachten met het inplannen van je theorie-examen. Ook al is het vrij simpel om je theorie-examen opnieuw in te plannen. Het is zonde van je tijd, geld en moeite!

Wanneer ontvang ik de uitslag van mijn theorie-examen?

De uitslag van het theorie-examen zie je gelijk op je scherm nadat je antwoord hebt gegeven op de laatste vraag. Daarnaast zie je ook meteen de vragen die je fout hebt beantwoord. Als je bent gezakt kan je hierdoor inzien welke onderwerpen je de volgende keer beter moet leren. Erg handig dus, volgende keer zal je beter voorbereid starten aan het theorie-examen.

Naast dat je de uitslag meteen ontvangt krijg je de uitslag van het theorie-examen ook via de mail. Dit duurt meestal een aantal uur voordat je het uitslagformulier ontvangt. Ook op dit formulier kan je de gemaakte fouten terug zien.

Inhoudsopgave
Gratis proefles