facebookPixel Hoeveel Motorrijlessen Heb Je Nodig? | Rijschool Hero

Hoeveel motorrijlessen heb je gemiddeld nodig?

Gemiddeld heb je zo’n 25 motorrijlessen nodig voordat je je volledige motorrijbewijs hebt gehaald. Het aantal rijlessen kan echter per persoon volledig verschillen en er kunnen een hele hoop factoren meespelen. Zo heb je natuurlijk al een voorsprong als je ervaring en talent hebt voor motorrijden. Zeker als je al een van de motorrijbewijzen hebt, ben je al goed op weg en heb je niet veel lessen meer nodig. Welke examens je af moet leggen en hoe lang jij ongeveer bezig zal zijn zullen we hieronder voor jou in kaart brengen!

Inschatting van het aantal motorrijlessen

Hoeveel lessen je nodig hebt is natuurlijk erg fijn om te weten en een van de meest gestelde vragen. Zo kun je namelijk rekening houden met hoeveel tijd en geld hierin zal zitten. Een eerste rijles is vaak nodig, zodat de instructeur aan de hand van jouw rijgedrag en talent een inschatting kan maken van de hoeveelheid uren en dus rijlessen die je nodig gaat hebben. Om een beetje een richtlijn te geven, hebben we hieronder een aantal gemiddelden op een rijtje gezet:

  • Zeer snelle leerlingen hebben er tot 20 lessen nodig van 60 minuten.
  • Bij snelle leerlingen zijn er zo’n 20 tot 25 lessen van 60 minuten nodig.
  • Gemiddelde leerlingen doen er 25 tot 30 lessen over van 60 minuten.
  • Een trage leerling doet er al snel meer dan 35 lessen over die 60 minuten duren.

Aan het begin van je rijlessen wordt er met je instructeur gekeken wat de schatting is van het aantal rijlessen dat je nodig hebt. Door twee proeflessen te nemen kan hier nog een betere schatting voor worden gedaan. Een grote fout die vaak wordt gemaakt, is dat men vaak al te snel het examen in willen gaan met te weinig lessen. Hiermee worden de kosten alleen maar hoger, omdat je dan opnieuw een examen aan moet vragen. Dus we raden aan om wel genoeg lessen te nemen voordat je een examen in gaat.

Examens voor je motorrijbewijs

Voor je motorrijbewijs moet je de volgende examens hebben gehaald:

  • Het Theorie-examen
  • Het AVB-examen (Algemene Voertuigbeheersing)
  • Het AVD-examen (Algemene Verkeersdeelname)

Het is belangrijk om te weten dat je pas kan deelnemen aan het AVD-examen als je het theorie-examen hebt gehaald. Hier gaan veel mensen vaak ook de fout in. Met een goede voorbereiding is het theorie-examen zo gehaald. Wel is het handig om rekening te houden met de wachttijden. Deze kunnen hiervoor nog wel eens erg lang zijn.

Met deze informatie hopen we dat je een idee hebt gekregen hoe lang je ongeveer bezig kunt zijn met het halen van je motorrijbewijs. Wil jij meteen beginnen met jouw proefles in Den Haag of Delft? Neem dan direct contact op met een van de instructeurs van Rijschool Hero. We begeleiden je op een professionele manier en zo snel mogelijk naar jouw praktijkexamen!

Inhoudsopgave
Gratis proefles